Свиленград закупи от държавата терен за индустриална зона

361
Свиленград закупи от държавата терен за индустриална зона

Община Свиленград стана собственик на терена, където ще бъде изградена индустриална зона. Със собствени бюджетни средства общината закупи от държавата 92 581 кв. м. земя, като заплати 250 000 лева на Министерство на земеделието и храните.

В тази сума влизат всички дължими такси и режийни разноски. Имотът представлява изоставено селскостопанско летище. Разположен е край път от четвъртокласната пътна мрежа и на 500 м отстояние от автомагистрала “Марица”.

 Собствеността на терена бе задължително условие по пътя на изграждане на индустриална зона. По поръчка на общината вече е изработен и подробният устройствен план на обекта. До края на този месец ще влязат за одобрение в МРРБ работните проекти за изграждане на прилежащата инфраструктура – път, канализация, водопровод, електрификация, телекомуникации.

Свиленград е една от 24-те общини, които спечелиха проекти за създаване на индустриални зони. Засега 9 от тези общини получават финансиране по програма ФАР към МРРБ – Развитие на индустриалните зони – първа и втора част. По тази програма общината ще усвои 2,5 млн. лева.

Източник:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...