Търговията на дребно се стабилизира ‎

543
Търговията на дребно се стабилизира
‎

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през април 2012 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени запазва нивото си от предходния месец. През април 2012 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 0.3% под равнището на същия месец от предходната година.

Оборотът през април 2012 г. спрямо предходния месец нараства в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.9%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0.9%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 0.5%, и с 0.4% - в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника. Намаление на оборота се наблюдава в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.4%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.3%.

През април 2012 г. оборотът бележи ръст спрямо същия месец на 2011 г. в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 12.5%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 8.5%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5.9%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 2.8%.

Спад отбелязва оборотът в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 21.1%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 12.4%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.6%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.5%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg