Търговията на дребно спада с още 2.4% на годишна база

1070
Търговията на дребно спада с още 2.4% на годишна база

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през декември 2011 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.3% в сравнение с предходния месец.

През декември 2011 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 2.4% под равнището от същия месец на предходната година.

През декември 2011 г. оборотът се увеличава спрямо предходния месец в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 10.6%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 2.0%, в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1.6%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.5%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.5%. Намаление се наблюдава в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.9%.

Оборотът през декември 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. бележи ръст в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 10.1%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.6%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.4%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - със 7.2%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 4.0%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.7%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Priya
# 0
15:03 | 26 March 2012
Created the greatest atricels, you have.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg