Търговската платформа на СТС Финанс с първа награда от финансовото изложение в Пловдив

964
Търговската платформа на СТС Финанс с първа награда от финансовото изложение в Пловдив

Търговската платформа на финансовия посредник СТС Финанс - Trader Workstation, даваща достъп на потребителите до световните финансови пазари, е спечелила първа награда в категорията електронни финансови продукти на петото годишно международно финансово изложение в Пловдив, стана ясно на проведена пресконференция от посредника.

Софтуерният продукт е разработен в сътрудничеството с един от най-големите международни брокери - Interactive Brokers и дава бърз и лесен достъп на индивидуалните и институционалните инвеститори до финансови инструменти, търгувани в над 50 от най-развитите световни пазари в света.

За разработването правната регулация и пускането на продукта на българския пазар са били необходими около 6-7 месеца, информираха от СТС Финанс на специална пресконференция.

Спечелването на първата награда е съвпаднала с честването на тригодишнината от получаване на лиценз на инвестиционния посредник от Комисията за финансов надзор.

Едно от основните предимства на продукта - Trader Workstation, помогнало за спечелването на първата награда на финансовото изложение, е достъпът, който той предоставя на потребителите за търговия от една платформа с валута, акции, облигации, фючърси на стоки и суровини, опции и др. финансови инструменти.

Платформата особено улеснява потребителите поради факта, че при внасянето на средства в дадена валута и търговия едновременно на различни пазари с инструменти, измервани в най-разнообразни национални валута, автоматично извършва превалутиране и не изисква допълнителни усилия от страна на търгуващите за сключването на валутни сделки.

Софтуерът предоставя и редица други предимства като моментално сключване на сделките, комбинация от клавиши за сделки и др.

Като новост от СТС Фананс посочиха достъпът, който дава платформата до пазара, към когото инвеститорите не само в чужбина, но и в България проявяват значителен интерес - бързоразвиващият се китайски пазар.

Посредством достъпа до фондовия пазар в Хонг Конг чрез платформата, инвеститорите ще могат да търгуват с акциите на около 1 200 китайски компании.

Възможности за търговия съществуват и с индийски компании, като те се търгуват извънборсово в САЩ на ОТС-пазара и посредством американски депозитарни разписки.

Достъп имат инвеститорите и до акции на руски компании, търгувани под формата на депозитарни разписки, както в САЩ, така и в Европа. По този начин се търгуват и голям брой компании от региона на Централна и Източна Европа, както и от Югоизточна Европа.

В плановете на българския посредник се включва и разширяване на достъпа до източноевропейските пазари, посредством директен достъп до тях, което би отговорило на нарастващия интерес към тези пазари.

Като новост бе представено и влизането в сила на широкодиференцирана скала за комисионните, като те ще се определят въз основа на обема и количеството на сключените от инвеститорите сделки. Това ще доведе до значително редуциране на комисионните за активно-търгуващите "трейдъри".

На фона на силното си присъствие в сектора на валутната търговия, където според данни на специалистите СТС Финанс държи около 35-40% от пазара и на международните финансови пазари, от брокера заявиха и желанието си за развитие и на бизнеса си, насочен към българския фондов пазар.

Според изпълнителния директор на СТС Финанс Иво Сеизов, в тази насока са постигнати значителни успехи, като през последното тримесечие, посредникът е влязъл в топ 20 на сключелите най-много сделки на родния пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg