Търсим работа в ЕС от сайт на български

850
Търсим работа в ЕС от сайт на български

От следващия месец ще можем да си търсим работа в ЕС през сайта www.egos-cip.eu като ползваме български език. Това съобщиха от Изпълнителна агенция "ЕСМИС" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Онлайн достъпът до портала от България предлага основни информационни услуги, обучение и професионално ориентиране, а впоследствие ще включи и по-лесно търсене на работа в 5 страни - България, Италия, Исландия, Испания, Румъния. Електронни ръководства и онлайн консултации за по-бързо и лесно намиране на търсена информация без такси ще са на разположение на всички желаещи.

Порталът е активен вече в Италия, Испания и Румъния. Следващите страни, които ще го ползват, са България и Исландия. Поддържането на услугите на сайта www.egos-cip.eu е на английски, български, италиански, испански и румънски.

Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" е ръководител на работния пакет за оценка на резултатите от внедряването на портала. Проектът "eGOS", с който се осъществява услугата, се финансира по рамкова програма "Конкурентноспособност и иновации" на Европейската комисия. В него участват 29 партньори от 5 държави. Българските партньори по проекта са ИА "ЕСМИС", Полиметис" ООД, "Дата Концепт-България" ЕООД и Дружество "Знание".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg