Търсят лого на програмата за обучение през целия живот

836
Търсят лого на програмата за обучение през целия живот

Министерството на труда и социалната политика обявява конкурс за разработване на лого на ученето през целия живот по проект “Популяризиране на ученето през целия живот в България”, съобщиха от ведомството.

Проектът е разработен в рамките на обявената в края на 2007 г. от Европейската комисия покана за подаване на предложения за проекти за „Разработване и прилагане на национални стратегии за учене през целия живот” в контекста на Работната програма на ЕС „Образование и обучение 2010 г.”

Основна цел на проекта е да подпомогне процеса на развитие на ученето през целия живот в България чрез повишаване на обществената убеденост в значението на образованието и обучението, създаване на култура за учене през целия живот чрез повишаване имиджа на ученето и стартиране прилагането на последователна и всеобхватна стратегия за учене през целия живот.

Управлението на проекта ще се осъществява чрез съвместното участие и партньорство между основните институции в областта на ученето през целия живот – Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката и Националната агенция за професионално образование и обучение.

В конкурса може да участва всяко физическо или юридическо лице. Няма ограничения за броя на предложенията, подадени от един участник. Логото трябва да отразява основната идея, заложена в концепцията за учене през целия живот, дефинирана посредством Комюникето на Европейската комисия “Ученето през целия живот в Европа да се превърне в реалност” (2001 г.):

Краен срок за изпращане на предложенията е 30 март 2008 г. Авторът на най-доброто предложение ще получи парична награда в размер на 800 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg