Търсят се пари за довършване на Е79

379
Търсят се пари за довършване на Е79

Областният управител на Видин ще настоява пред компетентните министерства да се ускори проектирането и изграждането на 20.5 км участък от главен път Е -79 при Димово – Ружинци.

Инж. Кръстьо Спасов пое този ангажимент днес, на среща в гр. Димово, където му бе предадена подписка от „жителите на града, живеещи на главната улица, която е отсечка от републикански път Е-79, изразявщи недоволство от денонощното нарушаване на спокойствието и увреждане на собствените им имоти”.

В Димиво областният управител проведе поредната среща от обиколката си в региона, на която представи 3-годишиня си отчет за постигнатото, проблемите и приоритетите за развитието на област Видин.

 Кръстьо Спасов напомни, че близо 1 млн. лв. са инвестирани във възстановяването на 800 м от пропадналния участък преди гр. Димово, с който окончателно бе завършен ремонтът на участъка „Видин – Монтана”.

3 млн. лв. са инвестирани за възстановяването на пътя „Арчар – Мали Дреновец – Извор – Димово”, с който бе възстановена връзката между общинския център Димово и най-голямото населено място в общината – с. Арчар. В момента се проектират участъците „Бела – Белоградчик” и „Димово – Кладоруб”. Със средства от Световната банка започва рехабилитацията на пътя „Видин – Симеоново – Ботево – Арчар”.

Общата стойност на инвестициите в община Димово от държавния бюджет и чрез програми на правителството и на Европейския съюз, възлиза на 15 млн. лв. От тези средства, размерът на държавната субсидия за дофинансиране на общинския бюджет е 8 018 400 лв.

Източник:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg