"Тайни клиенти" ще проверяват работата на НАП

650

Екипи от експерти на Националната агенция за приходите ще извършат проверки във всички териториални дирекции на НАП на 29 и 30 април, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Ще се следи доколко служителите на агенцията спазват изискванията за качествено административно обслужване в края на данъчната кампания 2008.

Сред основните показатели, които ще се следят, са: любезно и вежливо отношение на служителите; делово облекло на персонала на НАП; условия за достъп до офиса на НАП; носене на идентификационни знаци от служителите (т. нар. баджове); организация на опашките; наличие на указателни табели, информационни табла с ясна и разбираема информация; информация за хартата на клиентите и стандартите за обслужване и други.

Проверяващите екипи ("тайни клиенти") ще бъдат от дирекции, различни от проверяваните, за да се осигури обективност и безпристрастност на оценката. Всички констатирани недостатъци ще бъдат незабавно отстранявани.

Подобни изненадващи проверки предстои да се извършват в структурите на НАП и след края на кампанията' 2008.

На 29 и 30 април НАП ще предложи на своите клиенти и допълнителна услуга. Всички физически лица, които искат да подадат декларациите си за облагане на доходите, но има опашки, ще могат да позвънят на Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 и да получат информация къде се намира най-близкият пощенски клон, в който да подадат декларацията си.

Освен в офис на НАП, декларации могат да се подават и директно в 414 пощенски станции, където служителите на "Български пощи" ще издават и входящ номер. Възможно е декларациите да се изпратят и по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка на цена 1.80 лв., като за дата на одаване се приема датата на пощенското клеймо.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg