ТД на НАП в София събра близо 2.5 повече данъци и осигуровки през януари

354
ТД на НАП в София събра близо 2.5 повече данъци и осигуровки през януари

Над 393 милиона лева са постъпили по сметките на Териториална дирекция на Националната агенция за приходите - София град през януари. Събрани са 228 милиона повече, в сравнение със същия период на 2007 г, съобщиха от дирекцията, цитирани от БТА. Ръстът на данъчните и осигурителните приходи възлиза на 138 процента.

Само от данъци са събрани 314 млн. лева, което е с 215 млн. лева повече, в сравнение със същия период на 2007 г., отбелязват от НАП. Ръстът на данъчните приходи е 218 на сто. От ДДС от сделки в страната са постъпили 242.4 млн. лева, 23 млн. лева - от корпоративните данъци, 43.5 млн. лева са събрани от данъка върху доходите на физическите лица. Неданъчните приходи са нараснали с повече от 2 милиона лева и са 4 млн. лева.

Приходите от осигурителни вноски са 75 милиона. Постигнат е ръст от 16.5 на сто, в сравнение с януари 2007 г. Над 51 млн. лева са осигурителните вноски за ДОО. Над 14.6 млн. лева са постъпленията в Националната здравноосигурителна каса, 8 млн. лева са приведени във фонд ДЗПО.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg