Телефонът за спешни случаи 112 стартира в Русе

706
Телефонът за спешни случаи 112 стартира в Русе

В тестови режим на 3 юли в Русе стартира Регионален център за спешни повиквания с ЕЕН-112, съобщава на електронния си сайт Министерството на извънредните ситуации. Той ще обслужва Северен-Централен район за планиране, който включва областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра. Услугата ще покрива територията на целите области.

Спешният център е оборудван с 12 работни места за обслужване на спешните повиквания. В центъра работят 42 оператори и координатори. Жителите на петте области ще ползват един номер при необходимост от спешна медицинска помощ, пътно-транспорти произшествия, пожари, терористични набези, аварии, кризи или други инциденти с човешки и материални загуби. Телефонът е денонощен и безплатен.

За стартирането на системата в тестови режим в Русе ще пристигне главният директор на “Национална система 112” Стоян Граматиков.На съвместна пресконференция с директорът на териториална дирекция „Районен център 112” – Русе Полина Трендафилова и представители на РДВР, НС “ПБЗН” и Бърза помощ ще разяснят взаимодействието и координацията при възникване на спешен случай.

Преди около месец министър Емел Етем обеща телефон 112 да заработи в цялата страна до края на годината. Припомняме, че забавяне във въвеждането на единния номер за спешни случаи стана повод за критики и заплаха от санкции за България от страна на Брюксел.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg