ТЕЦ Варна започвa програма по преструктуриране и реорганизация

660
ТЕЦ Варна започвa програма по преструктуриране и реорганизация

ТЕЦ Варна започва програма по преструктуриране и реорганизация на дейностите, съобщиха от компанията. Тя предвижда нова организация на производството, елиминиране на дублиращите се дейности, както и изнасяне на транспортните и ремонтните дейности към външни доставчици.

Очаква се промените да доведат до повишаване на ефективността на работата, по-добро проследяване на разходите и тяхното оптимизиране. По този начин ще бъдат създадени условия за повишаване на качеството на производствения процес. Новата организационна структура в дружеството ще влезе в сила от 1 април 2008 г.

Във връзка с планираното преструктуриране, предстоят съкращения. Подборът на работниците и служителите, чиито трудови договори ще бъдат прекратени, ще се основава на обективни критерии, като степен на образование, квалификация, ниво на изпълнение на възложената работа и други.

Предвижда се да бъдат съкратени 143 реално заети служители и работници в ТЕЦ Варна и да бъдат закрити две незаети в момента позиции. В резултат на промените в организационната структура, броят на работните места в електроцентралата ще бъде намален от 787 на 642.

На работниците и служителите, чиито трудови договори ще бъдат прекратени в резултат на структурните промени, ще бъдат предложени обезщетения по чл. 331 от Кодекса на труда. Обезщетенията ще се формират в зависимост от трудовия стаж на служителите в енергетиката.

Допълнително, спазвайки социално-отговорната си политика, ТЕЦ Варна ще съдейства на засегнатите служители за намиране на нова работа извън дружеството. Във връзка с това, ръководството на електроцентралата вече има договорености с фирмите, които ще предоставят транспортни и ремонтни дейности на ТЕЦ Варна, да предложат работа на почти половината работници и служители на централата, чиито трудови договори ще бъдат прекратени в следствие на преструктурирането.

На 8 февруари 2008 г. ръководството на ТЕЦ Варна изпрати официални писма до синдикатите и Агенцията по заетостта, за да ги уведоми за предстоящите от април структурни промени. От средата на февруари ще започнат и консултации със синдикалните организации в дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...