"Топлофикация-София" дава "лихвена ваканция" на абонатите, дължащи пари за парно

381

Цената на парното и топлата вода в столицата може да се увеличи от началото на новия сезон, ако от 1 октомври се увеличи цената на природния газ, както се очаква.

Това може да стане или с искане за поскъпване от страна на „Топлофикация" или с решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), обяви изпълнителният директор на дружеството Петко Милевски, цитиран от БНР.

„Ако има увеличение на природния газ това декември месец автоматически ще промени вероятно цената на топлинната енергия. Смятам, че това е нормално. „Топлофикация" трябва да съществува като дружество, което е в една пазарна среда. Ние ще се стараем да изпълним и социалната си функция и да не прекаляваме с исканията си, но ако обстоятелствата ни принудят да правим по-големи разходи, ние трябва отнякъде да събираме тези пари", обясни Милевски.

Той каза още, че „Топлофикация - София" ще опрости лихвите на част от своите длъжници, като подпише индивидуални споразумения с тях. Това ще стане след изготвянето на изравнителните сметки за парното, най-вероятно септември месец и ще продължи 30 дни. Лихви ще се опрощават за просрочени задължение, натрупани до октомври предишната година.

За коректните платци се обмислят бонуси, за да не се почувстват ощетени, посочи още изпълнителният директор.

Ръководството на "Топлофикация София" представи инвестиционната и ремонтна програма на дружеството за 2007 г. Сумата, която дружеството ще вложи за изпълнението на проект за газификация, е в размер на 3 милиона лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...