Топлофикация София предлага облекчения при плащането на сметките

680
Топлофикация София предлага облекчения при плащането на сметките

© Pixabay

Предвид трудностите, пред които са изправени потребителите в резултат на извънредното положение, Топлофикация София ЕАД предоставя възможност за разсрочване на натрупаните просрочени задължения. Това се посочва в съобщение на дружеството.

За целта е необходимо клиентите, които искат да се възползват от облекчението, да се свържат с дружеството чрез дигиталните комуникационни канали www.facebook.com/www.toplo.bg, E-mail: info_r@toplo.bg или чрез информационния телефон 0 700 11 111.

От Топлофикация София напомнят, че на 29 април приключи отоплителен сезон 2019 – 2020 г. и предстои кампанията за отчет на уредите за дялово разпределение и изготвяне на годишните изравнителни сметки.

Отчетите ще се извършват по график след отмяна на извънредното положение. Клиентите ще бъдат своевременно уведомени от обслужващите ги топлинни счетоводители за графиците на отчетите.

В изпълнение на новите разпоредби, приети в Закона за енергетиката, Топлофикация София ЕАД ще извърши преизчисление на сметките на своите клиенти в законово определените срокове и след като КЕВР определи цените на природния газ и на топлинната енергия за периода от 5 август 2019г. до 31 март 2020 година със задна дата.


Така клиентите, които имат ежемесечен реален отчет на уредите си за дялово разпределение, ще получат сумите още с първите си месечни сметки след утвърждаването на ретроактивните цени от КЕВР.

За останалите потребители, които получават прогнозни месечни сметки, сумите ще бъдат отразени в годишните изравнителни сметки и ще са видни през месец юли 2020 година. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg