Транспортната система в страната се нормализира

342
Транспортната система в страната се нормализира

По данни на кризисния щаб към Министерството на транспорта състоянието на транспортната система към 09.00 часа тази сутрин постепенно започва да се нормализира. Летище София работи при ниска видимост. Очаква се мъглата да се вдигне към обяд. През нощта три полета са насочени към Летище Пловдив.

Летищата в Пловдив, Варна и Бургас работят при нормална експлоатационна обстановка. Летище Пловдив в момента е пренатоварено с кацнали самолети. Летище Горна Оряховица продължава да бъде затворено, пистата е обледенена. Работи се по нейното почистване.

Пристанище Бургас е било затворено от 20.30 часа снощи до 07.00 часа тази сутрин. В момента мъглата се е вдигнала и пристанището работи нормално. Пристанищата Варна и Лом също работят при нормална експлоатационна обстановка.

Пристанище Русе-Изток, част от Пристанищен комплекс Русе, работи нормално. Пристанище Русе-Запад започва да работи поетапно. Очаква се в ранния следобед обстановката там да се нормализира изцяло.

Ледоходът по р. Дунав постепенно започва да намалява. В района около Силистра е 10%. Очаква се цялата река да бъде изчистена от леда.

Шест нощни влака са пристигнали на крайните гари със закъснения. Влакът по направление Кардам-София е пристигнал на Централна гара София с 11 минути закъснение; влакът Варна-София - с 20 минути закъснение; влакът София - Варна е закъснял с 16 минути; влакът Варна-Кардам - със 70 минути; влакът Варна-Пловдив - с 43 минути, а влак №3636 по направление Варна-София - с 90 минути.

Сутрешният влак София - Бургас в момента се движи със 7 минути закъснение, влакът Димитровград - София - с 28 минути закъснение. Международният влак Солун-Кулата-Букурещ закъснява с около час.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg