Трайков оглавява кризисен щаб за пазара на горива

1042
Трайков оглавява кризисен щаб за пазара на горива

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще оглави кризисен щаб, създаден да наблюдава всички процеси, които текат след спиране на дейността на рафинерията на "Лукойл", заяви днес премиерът Бойко Борисов.

В този щаб ще участват и министъра на транспорта Ивайло Московски, директорът на "Митниците" Ваньо Танов, по един зам.-министър от МВР и МФ и директора на Държавния резерв. "Надявам се, че рафинерията като най-голямо българско предприятие няма да се опита да направи някой номер с държавата. Не ги съветвам. Просто най-приятелски не ги съветвам", каза Бойко Борисов.

Той заяви, че ще приеме синдикалисти, работещи в "Лукойл Нефтохим", ако те първо направят протест срещу ръководството си, затова че година и половина не е изпълнило ангажиментите си по наредбата. Премиерът отново повтори, че в България има закони и те трябва да се спазват. "Има закон, ние сме го изпълнили, има отговорност, която всеки трябва да понесе", заяви той.

Въпросът какво ще направи ако "Лукойл" съкрати хиляди хора и те дойдат пред Министерски съвет, той разтълкува така: "Ако всички, които са карали с превишена скорост решат да стачкуват, ще отмените ли знаците за ограничаване на скоростта?. Такъв въпрос ми задавате. Престане". Борисов обясни, че синдикатите могат да се срещнат и със социалния министър Тотю Младенов и да разговарят с него за проблемите си. "Аз се опитвам всеки един министър от моето правителство да взима решения и да носи отговорност", каза още премиерът.

Премиерът Бойко Борисов попита защо БСП четири години докато са били на власт, не са оправили паметника на Бузлуджа. Днес той е разговарял с областния управител на Стара Загора и той му е обяснил, че паметникът е опасен за хората, които искат да отидат до него. "Г-н Станишев или упълномощено лично от него лице да подпише, че носи отговорност, ако има нещастен случай там. Не искам някой да падне, да се убие там или да го утрепа нещо и да кажат, че вината е в нас. Нека да си осигурят охрана, да поемат цялата отговорност ", каза Борисов.

"От селските им номера всеки ден нещо да говорят, да предизвикват скандал, ми омръзна. Подписва ми Станишев, че носи отговорност, и утре да отиват или веднага да си осветяват", каза министър-председателят и заяви, че точно е това е казал преди един час на областния управител на Стара Загора.

Премиерът "благодари" на лидера на ДСБ за подкрепата му. "Той вече ни подкрепя много активно. Благодаря му за подкрепата. Оня ден ме сваляше, днеска ме подкрепя, затова, че ни е поставил с продажбата на "Лукойл" и е дал монопола в едни ръце по този начин, но аз на г-н Костов съм му благодарен, той ни помага много, особено с дружбата си с Доган", каза Борисов.

Премиерът Бойко Борисов представи новата спортна зала "Арена Армеец" на олимпийските ни шампиони. Той съобщи, че ще бъдат направени скулптури на шампионите, които ще бъдат поставени в съоръжението, за да се знае, че сегашното поколение не е забравило какво са направили те за България.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg