Трайков: Всички сме против увеличението на ДДС

615
Трайков: Всички сме против увеличението на ДДС

Всеки е против увеличението на Данък добавена стойност, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред журналисти.

Не съм видял един човек, който е за, и аз включително, и финансовият министър включително, и синдикатите включително, и работодателите включително. Въпросът е само на алтернативи на избиране на най-добрия пакет общо, не на една мярка, каза Трайков.

По думите му - когато увеличиш ДДС, е трудно да прогнозираш как това ще се отрази на потреблението и какво ще събереш като приходи.

Правени са разчети в Министерството на финансите какви приходи може да донесе данък върху тотото и хазартните игри.

Те ще бъдат внесени за обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество - ако трябва да се избира между хазарт и тото или реална икономика, накъде ще се наклонят предпочитанията. Трайков обаче не коментира суми и уточни, че не е присъствал през цялото време на обсъжданията.

Подкрепяме насърчителни мерки за икономиката, а за осигуряване в по-краткосрочен план на финансов ресурс - на приватизацията.

Приватизацията, за която говорим е миноритарни държавни участия, а също и мажоритарни - и в икономиката, и в енергетиката, каза министърът.

Попитан, какво може да се продаде вместо НДК, той отговори: Няма „вместо", имаме цял портфейл държавна собственост и предвиждаме какво може и какво не.

Източник: Фокус

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg