Тренчев: Българинът е много трудолюбив, когато е мотивиран

977
Тренчев: Българинът е много трудолюбив, когато е мотивиран

Българинът е много трудолюбив човек, когато е мотивиран. Един демотивиран човек, който не вижда перспектива, то не му доставя удоволствие трудът. Българите, когато са в други условия, когато имат други перспективи, работят много добре, заяви пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Синдикалният лидер определи 1 май като ден - възпоменание, който трябва да напомни на цивилизацията, че всичко, което е постигнала, го е постигнала с труд. На 1 май 1886 г. има една сериозна стачка в Чикаго и искането е за 8-часов работен ден, припомни Тренчев. Тогава хората са се активизирали много заради тежките условия на труд. След тридневни протести полицията се е намесила, при което 200 души са ранени, има и убити. На 4 май след тези сблъсъци, организацията "Рицари на труда", които не са нито комунисти, нито фашистка организация, а анархо - синдикалистка, призовава за протест - възпоменание на загиналите и ранените, тогава има хвърлена бомба и има полицаи убити и ранени.

Набързо са осъдени и екзекутирани седем анархисти. През 1993 г. губернаторът на щата признава, че хората са невинни. През 1989 г. Вторият интернационал призова 1 май да стане празник на всички трудещи се, т.е. политиците започват да възсядат празника, заяви още д-р Константин Тренчев.

Това е кражба на история – нарече той днешния протест, организиран от БСП. Българската левица продължава да празнува този празник, затова ние не празнуваме, каза той. Те твърдо са решили, че този празник е техен и продължават да го политизират. Тренчев каза, че много пъти синдикалистите са водили разговори с БСП те да организират празника, но БСП не позволяват. Пък и в чисто морален план, в една партия, в която половината депутати са милионери, да са съпричастни към хората, не върви, продължи той с критиката си към червената партия.

За лозунга, с който БСП протестират - "1 май - Ден на гнева" той каза, че разбира се има повод българинът да е гневен, но не само от работодателите, защото работодателите работят по правила, които са създали политиците. Политиците си присвояват празника, каза д-р Тренчев. Според него кризата е по вина на политиците.

Лидерът на КТ "Подкрепа" разкритикува и правителството на ГЕРБ, затова, че липсват антикризисни мерки. След като дойде на власт ГЕРБ първата работа беше да въведе антикризисни мерки. Естествено, че не го направи, каза Тренчев. Бизнесът беше смачкан, безработицата се увеличи. Вторият антикризисен план от март 2010 също беше провал, после септември щяхме да излезем от кризата и т.н.. В момента безработицата е много висока, младежката безработица е страшна, каза президентът на КТ "Подкрепа". Безработицата върви ръка за ръка с ниските доходи, допълни той.

Сериозните икономисти казват, недей пипа последните останали пари – той иска да ги харчи, изказа Тренчев критиката си към финансовия министър Дянков относно Сребърния фонд. Политика на инат никога не е дала добри резултати, според синдикалния лидер. Дянков не желае да даде отговор защо се стигна дотам, че да посегне и на тези пари.

Тренчев избори добрите, според него, финансови министри на България - много принципен беше Стоян Александров, Ангарски беше добър финансов министър. Милен Велчев разбираше от финанси, но той разбираше и от други работи, за които май сега ще плащаме, зяави Тренчев, цитиран от БГНЕС.

Според д-р Константин Тренчев пенсиите трябва да се увеличат с реално заработени пари, а не само с орязване, което Дянков прави. Нещата са много зле, младите бягат, особено по-образованите, каза още президентът на КТ "Подкрепа".

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg