Три фирми и един адвокат искат ВМЗ Сопот

1377
Три фирми и един адвокат искат ВМЗ Сопот

Три компании и адвокат от София са купили конкурсни документации за участие в публично оповестения конкурс за продажба на 100% от капитала на ВМЗ Сопот.

В 17:30 часа в петък изтече срокът, в който може да се заяви интерес към предприятието, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Документи са купили фирмите „Сейдж Консултантс” АД, София, „Емко” ЕООД, София, „Дунарит” АД, Русе и адвокат Тихомир Трендафилов.

В следващите етапи на конкурса участниците ще трябва да подадат документи, удостоверяващи, че имат право да работят с класифицирана информация.

Следващата процедура предвижда подаване на документи за съответствие с предварителните квалификационни условия, издаване на сертификат и купуване на информационен меморандум.

Критериите, по които ще се оценяват офертите, са покупната цена (с 60% тежест), предложените от участниците инвестиции (30%) и средносписъчна численост на персонала (10%).

Депозитът за участие е 3 млн. евро, а срокът за подаване на обвързващи оферти е 15:00 часа на 27 декември 2012 г.

Процедурата за приватизация на ВМЗ Сопот започна през юли. Предприятието е в тежко финансово състояние от три години.

Неизплащането на трудовите възнаграждения предизвика протести сред работниците, припомня bTV.

Новият инвеститор трябва да запази числеността на персонала – над 3 000 души. Негово задължение ще бъде да задържи и размера на основната работна заплата, която е около 550 лева, стана ясно миналия месец.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg