Три фирми кандидатстват за изграждане на информационната система "единен фиш"

302
От 1 януари 2008 г. може да стане възможно монтирането на автоматичната информационна система за граничен контрол на 11 сухопътни ГКПП по примера на пункт Лесово.

Днес бяха отворени документите на "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД, "Сиенсис" АД и "Ай би ес - България" за участие в процедурата за възлагане на специална обществена поръчка с предмет - изработване на софтуер за локална система за обработка чрез "единен фиш".

Системата трябва да бъде интегрирана с ведомствените системи на Главна дирекция "Гранична полиция", Агенция "Митници" и Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", съобщават от на МДААР.

Поръчката включва доставка на специални технически средства за интегрирането на автоматичната информационна система за граничен контрол и инсталирането им заедно с необходимия софтуер на 11 сухопътни ГКПП на външните за ЕС български граници.

Системата включва електронна обработка на входящия и изходящия трафик от превозни средства, преминаващи през шосейните ГКПП, за да се заплащат всички дължими такси и глоби на едно място.

Чрез единния електронен фиш се осигурява еднопосочна логистична свързаност към съществуващите централизирани ведомствени информационни системи.

Въвежданите данни от единния електронен фиш към автоматизираните работни места се използват от всички служби от задължителния граничен контрол в рамките на тяхната компетентност, като всяко работно място използва вече въведените данни от предходните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg