Три фирми подадоха документи за допускане в конкурса за продажба на БМФ

545
Три фирми подадоха документи за съответствие с предварителните квалификационни изисквания в конкурса за продажбата на 7 631 460 броя акции, представляващи 70% от капитала на Параходство “Български морски флот” ЕАД, Варна, съобщи АП.

Това са:

1. Консорциум “Кей джи Маритайм Шипинг” АД – консорциум със стратегически инвеститор, в който чартьор е Маrtrade Shipping Transport GmbH (според предварителните квалификационни изисквания стратегическият инвеститор трябва да бъде обединение между чартьор и корабен мениджър, като чартьорът трябва да упражнява контрол)

2. Essar Shipping&Logistics Limited, гр. Мумбай, Индия;

3. Chartworld Shipping Corporation, гр. Атина, Гърция;

Наименованието на кандидатите е според подаването на документацията им за допускане. Предстои конкурсната комисия да разгледа представените документи и съответствието им с предварителните квалификационни изисквания.

Едва след това АП ще може да предостави пълна информация относно участниците (стратегически и финансови инвеститори) в консорциумите, разпределението на капитала, съдружници в дружествата и др.

Останалите срокове в конкурса включват искане за предоставяне на допълнителна информация за дружеството до 24 октомври 2007 г. Издаването на сертификат за регистрация ще се извърши до 19 октомври 2007 г., а закупуването на информационен меморандум до 19 октомври 2007 г.

Крайният срок за подаване на предварителни оферти е до 14.00 часа на 8 ноември 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg