Три фирми в София са платили над 1 млн. лв. данък

725
Три фирми в София са платили над 1 млн. лв. данък

Три фирми от София са най-големите платци на корпоративен данък в столичната НАП. Близо 2 млн. лв. са постъпили в хазната от дружество за маркетингови и консултантски услуги.

Около 1.8 млн. лв. данък е платила фирма за компютърни технологии, а 1.2 млн. лв. - търговец на едро, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Общо фирмите към софийската дирекция на НАП, която обхваща София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград, са платили над 154 млн. лв. корпоративен данък до края на март.

125 102 декларации за облагане с корпоративен данък са постъпили в столичната НАП до 31 март 2011 г., като почти всяка втора декларация е изпратена по електронен път.

Очакванията са броят им да нарасне с около 15 000, тъй като все още се обработват доставените по пощата формуляри.

Миналата година за същия период са приети 133 571 декларации по ЗКПО.

59 875 са фирмите, подали годишните си декларации по интернет, които имат право да получат отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък за 2010 г. (но не повече от 1000 лв.)

С 12 на сто е нараснал делът им спрямо същия период на 2010 г. 50 657 търговски дружества са подали формулярите в офисите на териториалните дирекции в София, а около 7000 са посетили пощенските клонове, където се приемат декларации.

Изпратените с препоръчано писмо и обработени досега декларации са 7645.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg