Три компании с оферти за изграждане на ландшафта на новия терминал на летище София

536
Три компании с оферти за изграждане на ландшафта на новия терминал на летище София

Три компании подадоха оферти за изграждането на ландшафтното устройство и околното пространство на новия пътнически терминал на Летище София. Крайният срок изтече вчера, 26 март 2007 г., в 17.00 часа местно време. Офертите бяха отворени днес в 10.00 часа в Министерството на транспорта. Фирмите, заявили участие в търга и предложили съответните цени, са:

PATISHTA I MOSTOVE EOOD VARNA – 7 199 998,85 евро

JOINT VENTURE FLIGHT-GLAVBOLGARSTROY AD и GBS INFRASTRUCTURE CONSTRUCTION – 6 158 952,58 евро

BUILDING DEVELOPMENT HOLDING LTD – 10 517 347,50 евро

С изготвянето на оценката се дава старт на последния търг от Финансовия меморандум за Летище София. Тръжната процедура се провежда по правилата за открит търг на Европейската комисия, заложени в Практическото ръководство на ЕК.

Изграждането на ландшафтното устройство и околното пространство е част от проекта „Реконструкция, развитие и разширение на Летище София", чиито основни цели са да се увеличи капацитетът на летището, да се постигне категория ІІІ на световните стандарти за обслужване на пътници, съгласно указанията на ИКАО, както и да се намали вредното влияние на околната среда. Завършването на ландшафтното устройство е едно от условията за цялостното приключване на проекта за реконструкция и развитие на Летище София.

Ландшафтното устройство на новата терминална сграда и околното пространство имат за цел да създаде хармонична и екологично чиста среда. Проектът включва функционалното разпределение на терена и обособяването на отделни зони за спорт, почивка и бизнес, земни и укрепителни работи, полагането на хумусен слой почва, залесяване и озеленяване.

Чрез изграждането му ще се създадат възможности за отдих и различни спортни занимания както за деца, така и за възрастни пътници и жителите на града.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg