Трима са участниците по поръчката за софтуерни лицензи за антивирусна защита

370
”Парафлоу комуникейшънс” ООД, ”Немечек”ООД и ”Компютел” ООД са участниците в откритата от Министерството на държавната администрация и административната реформа процедура за сключване на рамково споразумение за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи. Срокът за подаване на оферти от кандидатите изтече на 26 октомври 2007 г. в 17.00 часа.

Обществената поръчка се отнася за доставка, внедряване и осигуряване поддръжка за срок от три години на цялостно решение за защита от вируси, spam, adware, phishing, scareware, spyware и потенциално опасни приложения и за защита от злонамерени атаки през интернет или локална мрежа чрез персонална защитна стена (personal firewall).

Защитата на пощенски кутии през mail gateway трябва да включва, както защита от вируси и спам, така и възможност за задаване на правила и политики за електронната поща. Задължително условие е решенията за защита да се управляват през една обща административна конзола и да работят през един сервизен агент на работните станции. Изпълнителят ще има ангажимент и за пълна техническа поддръжка за периода на лиценза.

Първата поръчка по рамковото споразумение ще бъде за защита на 1500 сървъра и за персонална защита на 20 000 работни станции и пощенски кутии, като към всеки лиценз от корпоративното решение ще бъде предоставен и лиценз за домашно ползване.
Основен потребител на доставяните по тази поръчка лицензи ще бъдат областните и общинските администрации, както и други администрации. Антивирусният софтуер ще спомогне за нормалната експлоатацията на мрежите и компютрите, свързани към интернет, и тяхната защита срещу нежелани търговски съобщения, злонамерени атаки, целящи разрушаване на системите или достъп до важна информация и много други.

След отварянето на документите комисията, назначена да проведе обществената поръчка, ще прегледа изрядността на приложените документи и ще излезе с решение кои участници ще бъдат допуснати до следващия етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения.

При оценяването на офертите 60% тежест има предлаганата цена, 30% е тежестта на техническите параметри на предлагания софтуер и 10% възможностите на кандидата за доставка и поддръжка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg