Трима служители от НАП уволнени за корупция

792
Трима служители от НАП уволнени за корупция

Трима служители от Националната агенция за приходите (НАП) са уволнени от началото на годината заради корупция. Това показва анализът на резултатите от получените сигнали за нарушения и корупционни прояви на служители на агенцията.

Други двама са с наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение”, а на седем е наложена санкция „забележка” по Кодекса на труда.

От началото на годината до края на август 2008 г. в НАП са постъпили общо 87 сигнала и жалби, съдържащи информация и съмнения за корупционно поведение и нарушения на данъчно-осигурителното законодателство.

Чрез интернет сайта на НАП са входирани 51 сигнала, 26 – чрез деловодствата на различните структури на агенцията, 7 - от Единния информационен портал на Комисията за превенция и противодействие на корупцията към Министерски съвет, а останалите три са заведени от служителите на Информационния център на НАП. След извършване на анализ на подадените жалби е станало ясно, че 36 от тях се отнасят за корупционно поведение.

Най-много сигнали и жалби има срещу нарушения на органи по приходите при извършване на ревизии, злоупотреба със служебно положение, конфликт на интереси, неспазване на функционалните процедури и действие или бездействие във връзка с издаване на акт за нарушение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg