Тримесечното отчитане на тока отпада окончателно

656
Тримесечното отчитане на тока отпада окончателно

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в сила решението на тричленен състав на съда, с което е отхвърлена жалбата на „ЧЕЗ Електро България" АД срещу решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

С акта на ДКЕВР е преустановено експерименталното въвеждане на тримесечното отчитане на употребената електрическа енергия от абонатите на дружеството. Решението е окончателно.

Съдът е категоричен, че в общите условия на договорите за използване на електроразпределителните мрежи не се съдържа правило за отчитане на потреблението на ел. енергия за период от три месеца. Този начин на отчитане е посочен като бъдеща възможност, поради което обосновано ДКЕВР е приел, че става въпрос за експеримент.

Отчитането на три месеца, при което се заплащат не реални, а прогнозни цени, може да се извършва по изключение, с изричното съгласие на потребителя, а не като общо правило за всички потребители, пише в мотивите.

Източник: Utre.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg