Трите електроразпределителни дружества ще работят заедно при криза

377
Трите електроразпределителни дружества ще работят заедно при криза

Трите електроразпределителни дружества, които работят на територията на България - "E.ON България Мрежи" АД, "ЧЕЗ България" EАД и "ЕVN България Електроразпределение" АД, ще обединяват усилията си по време на кризи, предаде БТА.

Представителите на трите инвеститора са подписали в София, в присъствието на представители на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, "Меморандум за сътрудничество при отстраняване на аварии в резултат на кризисни ситуации и осигуряване на непрекъснатост на снабдяването". Това съобщиха от "ЕVN България Електроразпределение" АД.

Текстът на меморандума предвижда електроразпределителните дружества да си сътрудничат при отстраняване на аварийни ситуации, като си предоставят техническа помощ при поискване. Компаниите ще обединят усилията си за отстраняване на кризисни аварийни ситуации в належащи случаи и при възникването на ситуации, които предполагат осигуряването на безопасността и сигурността на електроенергийната система, живота и здравето на хората.

Всяка от фирмите се задължи да предприема действия за предоставяне на необходимата техника и жива сила в помощ на дружество, опериращо в пределите на засегнат регион, ако то я поиска.

Подписването на документа е израз на стремежа на разпределителните дружества за възможно най-бързо отстраняване на възникнали в резултат на кризисни ситуации аварии и своевременното възстановяване снабдяването на потребителите с електрическа енергия, се посочва в съобщението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg