Трите жп предприятия у нас вече притежават евро лицензии

367
Трите жп предприятия у нас вече притежават евро лицензии

Трите железопътни дружества за превоз на пътници и/или товари и на лица - БДЖ ЕАД, „Българска железопътна компания" АД и „Булмаркет" ООД вече притежават евролицензи за извършване на железопътни транспортни услуги. Лицензите на български жп превозвачи бяха преиздадени служебно от министъра на транспорта Петър Мутафчиев.

 

Въвеждането на европейски формат на разрешителни документи е съгласно препоръката на ЕК по транспорт от 7 април 2004 г. Те се издават в съответствие с Директива на Съвета 95/18/ЕО за лицензиране на железопътни предприятия и в съответствие с преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за железопътен транспорт в рамките на посочения от Закона двумесечен срок.

 

Новите лицензии са придружени от допълнителен сертификат за „Финансово обезпечаване на гражданската отговорност". Двата документа /Лицензията и Сертификата/ са изпратени в Европейската комисия за регистриране и издаване на европейски нотификационен номер.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg