Трудът поскъпва

843
Трудът поскъпва

По предварителни данни на Националния статистически институт за първото тримесечие на 2011 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.8% спрямо първото тримесечие на 2010 година.

Увеличението спрямо същия период на предходната година в индустрията е 4.4%, в услугите - 11.1%, и в строителството - 3.6%.

По икономически дейности през първото тримесечие на 2011 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е отчетен в дейността „Професионални дейности и научни изследвания" - 17.9%.

В състава на общите разходи за труд, разходите за възнаграждения за един отработен час се увеличават със 7.0% спрямо първото тримесечие на 2010 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 6.6%.

По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от -2.3% за „Други дейности" до 19.9% за „Професионални дейности и научни изследвания".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg