Целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко стартира от 1 март

305
Целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко стартира от 1 март

От 1 март стартира целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко, реши Управителният съвет на Държавен Фонд „Земеделие”. Подпомагането е в размер на 0.20 лв. за литър качествено краве и козе мляко и 0.25 лв. за литър качествено биволско и овче мляко. Субсидията ще се изплаща до изчерпване на заделените средства.

Млекопроизводителите ще могат да кандидатстват по мярката всеки месец, а не както до сега на всеки два месеца. По финансовата линия се въвежда и горна граница за подпомагане от 18 литра дневна млечност за крава. Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии на ДФ „Земеделие” е 150 000 лв.

Исканията за подпомагане на животновъдството бяха поставени от Контактна група млекопроизводители на работна среща, проведена на 11 т.м. в Министерството на земеделието и продоволствието. Вследствие на проведените разговори бяха дискутирани възможностите за финансова подкрепа, която държавата може да предостави в сектора. На срещата беше договорено от 1 март да се стартира целевата субсидия за предадено качествено мляко.

За финансова подкрепа в сектор „Животновъдство” са предвидени общо 24 милиона лева, реши още УС на ДФ „Земеделие”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg