Цели на бъдещия форум Зона Б 5 - Саниране на обществените сгради и енергоспестяване

363
Цели на бъдещия форум Зона Б 5 - Саниране на обществените сгради и енергоспестяване

Зам -кметът на София Ирина Савина приветства от името на Столична община създаването на обществен форум Зона Б 5 .

„Санирането на обществените сгради с цел по-добра изолация, енергоспестяване и по-добри условия на обитаване са приоритет на Столична община” , каза при откриването на форума г-жа Савина.

Основната цел на Обществения форум е да обедини всички заинтересовани страни за участие в дискусия по проблемите на енергийната ефективност и възможностите за оптимизиране на средата и на условията в обществените сгради на територията на района. Задача на форума е да изработи план за устойчиво енергийно развитие, формиране на положителни обществени нагласи за устойчиво енергийно развитие и формулиране на препоръки към местната власт и институциите и на идеи за проекти за финансиране от структурните фондове.

Общественият форум се организира от Софийска енергийна агенция «Софена» и от Сдружение «Болкан Асист», в рамките на програмата "Интелигентна Енергия за Европа" на Европейската комисия и проекта за създаване на форуми за местна интелигентна енергия в Европа - BELIEF, на Асоциацията на европейските местни власти, промотиращи местната устойчива енергийна политика “Енергийни градове”. Форумът в София се реализира с подкрепата на Столична община и Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg