Цената на топлинната енергия за София остава без промяна

384
Цената на топлинната енергия за София остава без промяна

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) запази старата цена на топлинната енергия в столицата от 60.25 лв./МВтч без ДДС. На закрито заседание днес комисията утвърди цените на топлоенергията, които ще влязат в сила от 1 август 2007 г., съобщиха от регулатора.

След обстоен анализ на постъпилите заявления от топлофикационните дружества, както и преглед на извършените и прогнозните им разходи, ДКЕВР утвърди промяна в цената на
услугата, в резултат на което средно-претегленото намаление на цената за страната е 0.34 процента.

Регулаторът е решил цените на топлинната енергия на основните дружества да бъдат: за София - 60.25 лв./МВтч; за Пловдив - от 66.91 лв./МВтч на 68.87 лв./МВтч; за Варна - от 71.29 лв./МВтч на 72.50 лв./МВтч; за Бургас - от 65.36 лв./МВтч на 65.44 лв./МВтч; за Плевен - от 65.64 лв./МВтч на 63.46 лв./МВтч; за Русе - от 52.01 лв./МВтч на 53.61 лв./МВтч; за Сливен - от 85.17 лв./МВтч на 65.69 лв./МВтч, без ДДС.

След направените анализи експертите на комисията са решили да не удовлетворят поисканото от "Топлофикация - София" увеличение. Изчисленията показват, че и със запазване на цената на топлинната енергия дружеството ще има възможност да изпълни инвестиционната си програма, да покрие всички необходими текущи разходи и да разполага с достатъчно парични средства за осъществяване на дейността си.

ДКЕВР е утвърдила и преференциалната цена, на която топлофикационните дружества продават произвежданата по комбиниран начин електрическа енергия. Решението на експертите за средна продажна цена е 109.80 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg