Участваме на Международно туристическо изложение в Москва

683
Участваме на Международно туристическо изложение в Москва

България участва с информационен щанд на Международното туристическо изложение MITF'2007, което започва днес в Москва и продължава до 20 май, съобщи Държавната агенция по туризъм, цитирана от БТА.

Участието на страната ни е в съответствие с Програмата за национална реклама през 2007 година. MITF е най-голямото туристическо изложение непосредствено преди началото на туристическия сезон. Негови организатори са Комитетът по туризъм на гр. Москва, ЗАО "Международные турстические ярмарки", ОАО "Московское выставочно конгресное агентство". Изложението се организира с подкрепата на кмета на Москва и Държавната дума.

През 2006 г. в него взеха участие 1029 фирми от 40 страни, 10 национални туристически представителства. Изложението бе посетено от 40 000 души търговска публика и 35 000 крайни потребители. Тазгодишното изложение ще бъде открито днес от кмета на Москва Юрий Лужков, който след това ще се запознае със страните - участнички.

Тази година България е обявена за страна-партньор на изложението, а София е поканена за град-партньор от Комитета по туризъм на гр. Москва. Председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова ще бъде официален гост на изложението, а делегацията на Столична община ще се води от ресорния за туризма заместник-кмет Йорданка Фандъкова. Анелия Крушкова и Йорданка Фандъкова ще дадат пресконференция от 13.00 часа днес в конферентната зала на изложбения център "Гостиний двор".

В рамките на националното представяне се предвиждат три представления на сцената на изложението и редица участия на щанда на трупата на Нешка Робева, както и томбола с награди сувенири, почивки в България, СПА - пакети, предоставени от к. к. Албена.

Част от активното българско присъствие в Москва е и спектакълът "Хъшове", който трупата на Народния театър "Иван Вазов" представи за приятелите на България в деня преди откриване на изложението. MITF се утвърждава като силно изложение на прага на летния туристически сезон. Държавната агенция по туризъм участва за пети път на нея. На българския щанд своите програми пред крайния потребител ще представят Албена, Алма Тур - БГ, Балкантурист, Солвекс, ВГ - Тур.

MITF дава възможност на туристическите фирми, работещи на руския пазар, да получат актуална информация непосредствено преди началото на сезон "Лято - 2007" и е важна част от рекламната кампания на България като туристическа дестинация на руския пазар.

През 2006 година 215 828 туристи са посетили България, което представлява увеличение с 23,12 процента.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg