Участваме в Общото събрание на европейските държавни горски организации в Брюксел

320
Зам.-министърът на земеделието и горите доц. Стефан Юруков ще вземе участие в Общото събрание на Асоциацията на Европейските държавни горски организации - EUSTAFOR. Форумът се провежда в Брюксел от 21 до 22 март 2007 г., а България участва за първи път в него вече като пълноправен член на Европейския съюз.

Основен акцент в работата на общото събрание е поставен върху развитието на биоенергийния сектор и използването на възобновяеми източници на енергия.

Асоциацията на Европейските държавни горски организации е създадена през 2006 г., в резултат на взетите решения на 9-ата Конференция на Генералните директори на Средноевропейските държавни горски организации. Основната й цел е формиране на по-активна европейска горска политика за държавните гори чрез лобиране пред институциите на ЕС.

От април 2006 г. Национално управление по горите (НУГ) е асоцииран член, а след приемането на България в ЕС, НУГ е пълноправен член с право на глас в Общото събрание на асоциацията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg