Учат на английски 15 хил. държавни служители

459
Учат на английски 15 хил. държавни служители

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев даде официален старт на най-мащабното обучение по английски език за държавни служители по време на посещението си във Варна.

Провеждането на езиковите курсове се реализира по проекта "Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на Европейския съюз", финансиран от Европейския социален фонд по Оперативната програма "Административен капацитет", посочват от пресцентъра на МДААР.

Обучението ще обхване 15 хиляди държавни служители от цялата страна, които ще преминат 8-месечен интензивен курс в две нива. Те ще бъдат разделени в групи до 15 души, които ще трябва да преминат по 120 учебни часа за ниво. Занятията ще бъдат разпределени в 8 учебни часа седмично. Курсовете ще се проведат по международна учебна система за обучение на възрастни по английски език "Straightforward". Успешно издържалите изпита служители ще получат сертификат и езиков паспорт "Europass".

Обучението по английски език е част от проекта и се реализира от гражданското дружество "Хоризонти", което спечели обявената от МДААР обществена поръчка. Тя е за 4 969 650 лв. без ДДС, като цената за обучението на един служител е 331.31 лв. без ДДС, в това число разходите за организиране и изпълнение на обучението, за учебници, помощни материали и документи за завършено ниво.

Общата стойност на проекта е 8 679 700 лв. Той се осъществява в партньорство с Института по публична администрация и европейска интеграция.

За периода 2007 - 2013 г. средствата от Европейския социален фонд, отделени за ОПАК, са 153 670 724 евро или 13% от общата помощ от ЕСФ за България. Към тях се добавят и 27 118 363 евро национално съфинансиране. Така по програма ще могат да се договорят проекти на обща стойност от 180 789 087 евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg