Ученик от Строителната гимназия става министър на икономиката за един ден

381
Ученик от Строителната гимназия става министър на икономиката за един ден

Ученикът Крум Йорданов ще «замести» министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров в рамките на инициативата на Джуниър ачийвмънт "Мениджър за един ден". Това ще случи днес, 18 март 2008 г в МИЕ.

Крум Йорданов е ученик в Софийската гимназия по строителство и архитектура. Той ще участва в няколко работни срещи на министър Димитров, както и на среща с посланика на Република Беларус Вячеслав Георгиевич Качанов.

Зам.-министър Явор Куюмджиев, който е с ресор външноикономическа политика, ще работи заедно с Марина Андреева от Центъра по предприемачество към Професионалната гимназия по облекло – Русе. Зам.-министър Лъчезар Борисов, с ресор индустриална политика, ще бъде „заменен" за един ден от Атанас Антонов от Професионалната гимназия по хранителни технологии – Пловдив. Зам.-министър Анна Янева, която отговаря за икономическата политика, ще работи заедно с Юлия Попова от Център по предприемачество към Професионална гимназия по хранителни технологии – Пловдив

За седма поредна година "Мениджър за един ден" дава възможност на стотици млади хора, които правят първите си стъпки в развиването на предприемаческа култура и управленски умения, да застанат редом с министри и топмениджъри. Над 1000 ученика, обучавани по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, ще прекарат един реален работен ден с представители на държавните и общински институции, както и бизнеса.

МИЕ подкрепя инициативата и дейността на Джуниър Ачийвмънт България чрез създаването на „Учебни компании" с реализацията на проект „Създаване на предприемачески умения и възпитаване в предприемачество на младежи от средните професионални училища" през 2007 г. и проект „Възпитание на младежите в предприемачески умения за създаване на конкурентоспособен малък и среден бизнес", който ще се реализира през т. г.

Традиционно "Мениджър за един ден" се провежда под патронажа на Министерството на финансите и с подкрепата на Министерството на икономиката и енергетиката. Тази година инициативата се провежда в още 7 града – Русе, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас, Бяла Слатина и Велинград.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg