Ученици и работодатели се срещат на ТФ ФЕСТ 2008

429
Ученици и работодатели се срещат на ТФ ФЕСТ 2008

Работодатели и ученици ще се срещнат на Панаира на тренировъчните фирми, който ще се проведе на 14 и 15 март 2008 г. в Международен панаир Пловдив. Очакваме тази година фирмите да обявят по-високи позиции за стажове на учениците, за да им дадат възможност да натрупат мениджърски опит, каза Ирина Добриянова, главен експерт в Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката, който е съорганизатор на проявата.

В нея ще се представят 82 тренировъчни предприятия. Участниците са от България, Румъния и Македония. Изложителите на ТФ ФЕСТ 2008 са с 67% повече, в сравнение с миналата година, а ангажираните площи са се увеличили със 71%.

Големият интерес към изложението и неговото разрастване се обясняват с факта, че фирмите в Мрежата на българските тренировъчни предприятия са почти 2 пъти повече, отколкото през миналата година, поясни Ирина Добриянова. Мрежата включва 90 държавни, общински и частни училища от 53 селища в страната с 290 учебно-тренировъчни фирми, в които работят над 3500 младежи. Те трупат професионални умения в областта на икономиката, търговията, информационните и комуникационни технологии, използването на родния и чужди езици за нуждите на администрацията и деловото общуване, както и социални умения за работа в екип.

На специална среща с наставниците в рамките на ТФ ФЕСТ 2008 учениците ще покажат нивото на своята квалификация и подготвеност за изискванията на пазара на труда, а работодателите ще открият нови попълнения за своите екипи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg