Учредиха Обществен съвет по търговска регистрация

381
Учредиха Обществен съвет по търговска регистрация

Обществен съвет по търговска регистрация създадоха няколко бизнес организации с цел подобряване работата на Търговския регистър. Инициатори и учредители на съвета са Американската търговска камара, Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Българският форум на бизнес лидерите и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

В писмо до министъра на правосъдието Меглена Тачева бизнес организациите подчертават, че продължават да подкрепят принципите на реформата, но смятат, че към момента тя не отговаря на очакванията им за ускорена, опростена, унифицирана и евтина процедура по регистрация, съобщават от Българската стопанска камара.

В качеството си на заинтересована страна, представителите на бизнеса настояват да бъдат включени по-активно в процеса на подобряване работата на Търговския регистър, като аз целта предлагат създадения от тях Обществен съвет по търговска регистрация да бъде институционализиран чрез промени в Закона за търговския регистър. В тази връзка, организациите предоставят на Министерството на правосъдието свой проект за промени в ЗТР. В предложения законопроект са предвидени още промени, касаещи възможностите за подаване на заявления от упълномощени лица, назначаването на вещи лица за оценка на непарични вноски, облекчена процедура за обявяване поканите за свикване на общи събрания, размера на таксите и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg