Удължава се срокът за участие в конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ

1626
Удължава се срокът за участие в конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ

След успешния старт на първото издание на националния конкурс за микро и малък бизнес ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, срокът за участие и подаване на заявки се удължава с още един месец - до 31 август.

Първоначално заложеният период беше до края на настоящия месец, но поради непрекъснато нарастващия интерес към инициативата организаторите от „Финтрейд Файнанс“ взеха решение да предоставят допълнително време на родните предприемачи да споделят своите интересни и работещи предложения за развитие на бизнеса си.

Идеите ще могат да се подават до края на месец август на страницата на конкурса http://www.fintrade.bg/landing/competition/.

„Със старта на инициативата обявихме, че каним всички собственици на микро и малкък бизнес, които имат желание да бъдат по-атрактивни, големи и успешни. Радваме се на проявения интерес и активността от страна на българските предприемачи.

Удължаваме крайния срок за изпращане на заявки с един месец, вярвайки в положителния ефект от тази стъпка, както и от конкурса като цяло“, посочват изпълнителните директори на „Финтрейд Файнанс“ Десислава Димитрова и Николай Николов.

Те допълниха, че промяната в срока за набиране на идейни предложения няма да наруши основните етапи на конкурса, като официалната церемония по обявяване и награждаване на победителите е планирана за есента. 

Друга новост в организацията на инициативата е присъединяване на нов член към експертното жури, който ще участва в оценяването на заявките на участниците – Диана Николаева, управляващ съдружник „Консултации по сделки“ в  EY (Ernst & Young) Bulgaria.

„Радвам се, че конкурсът на Финтрейд ще стимулира развитието на дребния бизнес в България, защото всяка работеща идея, в която се инвестира разумно, има капацитет да се превърне в нещо много по-значимо, както за предприемачите, така и за икономиката ни“, коментира госпожа Николаева.

Тя и останалите членове на журито – Божидар Данев (изпълнителен председател на Българска стопанска камара), Петър Ризов (член на СД на Management Financial Group), Валентина Антонова (главен редактор на bTV Web), Николай Николов и Десислава Димитрова (изпълнителни директори на Финтрейд Файнанс АД),  ще разгледат десетките бизнес идеи от цялата страна.

Най-инициативни продължават да бъдат предприемачите от областите София, Варна, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора и други населени места. От подадените заявки става ясно, че участниците искат да се развиват в разнообразни области, сред които: отваряне на нови търговски обекти; създаване на центрове за специализирани услуги;  модернизиране и развитие на съществуващи търговски обекти;  създаване на онлайн платформи; закупуване на животни; търговия с плодове и подправки; предоставяне на ергономично офис обзавеждане; обучения на деца за оказване на първа помощ; създаване на аудио-визуална продукция; търговия с цветя;  производство на занаятчийски хляб и печива; издаване на специализирана литература; провеждане на спортни игри и много други.

Желаещите да участват трябва да предложат работеща, прагматична и авторска идея, която да има потенциал да бъде реализирана с бюджет от 5000 лв. Целта на организаторите е усилията, положени от участниците, да доведат до дългосрочен положителен ефект върху бизнеса им и по възможност да генерират социално отражение върху повече хора, обществото или природата.

Победителят в надпреварата ще има възможността да подобри и разшири дейността си с паричната награда на конкурса от 5 000 лв. Класираните на второ и трето място ще получат безлихвени кредити от 5000 лв. за период от 6 месеца. Организаторите на конкурса са предвидили и допълнителен приз – сертификат, който ще бъде определен от екип медийно жури за един от петте финалиста с най-добрите идейни предложения.  

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg