Удължават срока на стикерите за зелена и синя зона в София?

440
Удължават срока на стикерите за зелена и синя зона в София?

© Pixabay

Срокът на валидност на издадените стикери за локално платено паркиране да бъде удължен с два месеца.

Това се предлага в доклад до Столичния общински съвет, който ще бъде разгледан на предстоящата сесия на съвета на 28 май.

Вносители на доклада са Карлос Контрера, председател на комисията по транспорт, както и нейните членове Радослав Влахов и Борислав Бориславов, посочва БТА.


В доклада се посочва, че към момента на отмяната на почасовото платено паркиране, респективно на локалното платено паркиране, общият брой на лицата, получили стикери за платено паркиране за едногодишен или двугодишен период, е около 28 хиляди души.

За периода, в който ползвателите на локалното платено паркиране, поради липса на услугата, не са ползвали винетните си стикери, е справедливо да бъдат компенсирани, отбелязват вносителите на доклада.

Общинските съветници предлагат също физическите и юридическите лица, които имат сключени договори за ползване на паркоместа в режим "Служебен абонамент" с Центъра за градска мобилност преди 18 март и валидни след 18 март, да бъдат освободени от задължението да заплащат цената за ползване на услугата за периода до изтичане на срока на договора, но не повече от един месец и 19 дни (периода на спиране на предоставяне на услугата).

В доклада се предлага още физическите и юридическите лица, които имат сключени договори след 18 март за ползване на пакроместа в режим "Служебен абонамент" с ЦГМ, да бъдат освободени да заплащат цената на услугата за времето до 6 май.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg