Удължават срока за подаване на заявления по Схемата за единно плащане на площ

527
Срокът за подаване на заявленията за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ се удължава до 25 юни 2007 г., съобщава Министерство на земеделието и горите.

До същата дата земеделските стопани, които все още не са регистрирали земите си в Системата за идентификация на земеделските парцели, могат да го направят. Идентифицирането, както и подаването на заявления, се извършва в Областните Разплащателни агенции - по местоживеене за физическите лица и по адрес на управление на фирмата - за юридическите лица и едноличните търговци, припомнят още министерството.

Решението за удължаване на срока е одобрено от Европейската комисия по молба на Румъния и ще важи както за северната ни съседка, така и за България.

Земеделските стопани, които са подали заявленията за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ до 31 май 2007 г., ще получат пълния размер на субсидията. Субсидията за тези, които са подали заявлението си между 1 и 25 юни 2007 г., ще бъде редуцирана с по 1 % за всеки ден закъснение след 31 май 2007 г.

До този момент заявления за подпомагане са подали над 78 600 земеделски стопани, а идентифицираните площи са над 33,75 млн. декара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg