Удължават срока за прием на проекти по САПАРД за развитие на селата до 17 август

394
До 17 август се удължава крайният срок за прием на проекти по мярката "Обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции" по програма САПАРД. Такова решение е взел Управителният съвет на ДФ "Земеделие", съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и продоволствието. Предишното решение на УС на ДФ"Земеделие" бе, че проекти по публичните мерки ще се приемат от 16 юли до 3 август 2007 г.

На селските общини се предоставят още две седмици, за да подготвят, окомплектоват и подадат документи за подобряване на уличната си мрежа по предприсъединителната програма. Дава им се възможност да кандидатстват с нови проекти до 100 000 лв. за подобряване на селската инфраструктура, съгласно изискванията на САПАРД и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

Крайният срок за договаряне на средствата по програма САПАРД е 12 октомври 2007 г. След това предстои отварянето на Програмата за развитие на земеделието и селските райони, която ще действа в периода 2007г. - 2013 г. Според европейските изисквания първият договор по новата програма трябва да бъде подписан след парафирането на последния по САПАРД, се посочва в съобщението.

Важно е да бъде натрупан опит непосредствено преди старта на Програмата за развитие на земеделието и селските райони, отбелязват от земеделското ведомство. Очаква се по тази програма към местните власти да бъде насочен ресурс в рамките на 3.2 млрд. евро, който надхвърля в пъти бюджета по програма САПАРД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...