Удължават срока за реализация на бутилиран алкохол до 15 септември

458
Със заповеди от 16.07.2007 г., министърът на финансите удължава до 15 септември 2007 г., включително, срока за реализация на бутилиран алкохол.

Посоченият срок е валиден за напитките, облепени с бандерол по образец, утвърден съответно със заповед №ЗМФ-1092 от 2003 г. – за алкохолни напитки, предназначени за реализация на вътрешния пазар, както и със заповед № ЗМФ-1091 от 2003 г. - за алкохолни напитки, предназначени за продажба в търговските обекти, лицензирани за безмитна търговия. Заповедите, издадени в следствие на Постановление на Министерски съвет влизат в сила от обнародването им в Държавен вестник, информират от МФ.

Министерството на финансите уведомява производителите и вносителите на алкохолни напитки, че се предвижда нова промяна на образеца на бандеролите от началото на 2009 г. Образецът на бандерола, който е в сила от 1 януари 2007 г., ще действа до края на 2008 г. Целта на промяната е да се пресече незаконната търговия на стоки с фалшив бандерол и да се увеличи събираемостта на дължимия акциз от реализацията на алкохолни напитки.

Своевременното предоставяне на информация за предвижданата промяна ще позволи на всички участници в търговския оборот с алкохолни напитки да организират своята дейност така, че да не се натрупват наличности от облепени с бандерол алкохолни напитки, невъзможни за реализация в нормативно определения срок.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg