Удвоени инвестиции в пътища и ВиК за последните две години отчете МРРБ

364
Удвоени инвестиции в пътища и ВиК за последните две години отчете МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и неговият екип представиха днес в Галерията за чуждестранно изкуство отчет за двегодишното управление на МРРБ.

На пресконференцията министър Гагаузов посочи, че за последните две години са построени 147 км магистрални пътища. Той допълни, че предстои пускане на още 17 км от АМ “Тракия” и 23 км от АМ “Марица”. За сравнение, министър Гагаузов посочи, че за периода 2005 – 2007 г. са рехабилитирани и ремонтирани около 4 129 км пътища, което е два пъти повече от периода 2000- 2004 г.

В доклада си министър Асен Гагаузов посочи по-големите проекти по програмите ФАР и ИСПА и припомни, че с решение на Европейската комисия двете агенции към министерството са получили пълна и безусловна акредитация, съобщават от министерството.

По време на срещата министър Гагаузов обърна специално внимание на Оперативна програма “Регионално развитие”, като подчерта, че тя бе официално подадена в Европейската комисия на 23 март 2007 г. и се очаква в най-скоро време да бъде приета окончателно. Министър Гагаузов припомни, че от бюджета на МРРБ и от републиканския бюджет за 2006 г. бяха осигурени 10 млн. лв. за изготвяне на техническата документация на проекти за кандидатстване по програмата.

Министър Гагаузов представи и инвестициите във ВиК сектора през последните две години. Той уточни, че през тази година те са достигнали почти 44 млн. лева, като с тях ще се финансират 85 проекта. Министър Гагаузов посочи, че през 2006 година инвестициите във водния сектор са били около 15 млн. лева за 38 проекта, през 2005 година - 4,8 млн. лв. за 16 проекта, а през 2004 - 3,7 млн. лв. за 18 проекта.

Министър Гагаузов посочи, че през последните две години министерството значително е подобрило работата си, ускорили са се редица процеси, свързани с подобряване на инфраструктурата, и са удвоени средствата за пътища и ВиК.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg