УС на Кремиковци разглежда получените оферти

510
УС на Кремиковци разглежда получените оферти

Кремиковци АД получи предложение от страна на „Ворскла Стийл България” ЕООД и от АрселорМитал, съобщиха от пресцентъра на комбината.

И двете предложения предвиждат покриване на належащите нужди на компанията. Офертата от страна на АрселорМитал включва изпълнение на потребностите от краткотрайни и дълготрайни вложения в комбината, информират от компанията.

Днес се проведе среща с представители на „Ворскла Стийл” във връзка с дискутиране на предложението им. Беше оказан интензивен натиск неговото приемане да се осъществи още в същия ден. Управителният съвет учереди комисия, която да разгледа и двете предложения.

Възложена й е задача да определи предложението, което най - адекватно ще удоволетвори интересите на Кремиковци и всички заинтересовани страни. Управителният съвет се нуждае от краткосрочен период, в рамките на който да се вземе съответното решение.

Припомняме, вчера стана ясно, че решението на въпроса със собствеността и съдбата на Кремиковци ще върви през механизма на несъстоятелност. Това съобщи министър Петър Димитров преди работния си обяд с членове на Американската търговска камара у нас.

Той изтъкна, че в момента върви конкуренция между Константин Жеваго и Арселор Митал за евентуалното придобиване на Кремиковци, като и двете страни предлагат да поемат текущите разходи на комбината, докато се реши въпросът с неговата собственост.

От легитимното ръководство на Кремиковци зависи с кого ще бъде сключен договор за продажба, каза Петър Димитров.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg