Усилено измерват качеството на въздуха около "Кремиковци" през 2007-ма

281
През 2007 г. ще бъдат направени 12 измервания на качеството на въздуха в района около ”Кремиковци”, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите – София.

Измерванията се извършват от експерти на РИОСВ – София съвместно с Мобилната автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда. Целта е да се проследи влиянието на металургичния гигант, тъй като в този район няма автоматични станции за непрекъснат мониторинг. Продължителността на всяко едно измерване ще е по 5 дни.

От 2 март в кв. „Ботунец”, район „Кремиковци”, започна първото от предвидената серия измервания. Мобилната автоматична станция е позиционирана близо до източния портал на „Кремиковци”. Замервания се правят за прах, серен диоксид, азотни оксиди, озон, сероводород, амоняк, въглероден диоксид и др. Резултатите от измерванията ще станат известни след около 10 дни. Такива мерения ще се проведат и за община Елин Пелин.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg