Утре подписват договора за софийското метро

393
Утре подписват договора за софийското метро

Оперативното споразумение между Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" и бенефициента „Метрополитен" ЕАД ще бъде подписано утре, съобщиха от Министерството на транспорта.

Чрез споразумението се изгражда юридическата рамка на взаимоотношенията между бенефициента, като получател на безвъзмездна финансова помощ от Общността и Управляващия орган като институция, отговорна за управлението и контрола на помощта от ОП „Транспорт". Документът ще бъде подписан в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев.

Веднага след подписването на Оперативното споразумение ще бъде подписан и договора за „Изпълнение на инженерно-консултантски услуги при проектирането и строителството на обект: Проект за разширение на метрото в София - втори диаметър; участък: „Пътен възел Надежда - Централна жп гара - пл. Света Неделя - НДК - бул. Черни Връх" между „Метрополитен" ЕАД и консорциума „Систра - Инфрапроект консулт - Метроконсулт БГ".

Проектът за разширение на софийското метро в участък: „Пътен възел Надежда - Централна жп гара - пл. Света Неделя - НДК - бул. Черни Връх" е включен в списъка с индикативни проекти от Приоритетна ос „Подобряване на интермодалността при превозите на пътници и товари" на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

Индикативният бюджет на проекта, заложен в програмата, е на обща стойност 185.19 млн. евро. Проектът е предвиден за съфинансиране и от Европейския фонд за регионално развитие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg