Увеличават заплатите на медицинските сестри и санитарите с 20%

331
До 20% ще бъдат увеличени заплатите на средния медицински персонал – медицински сестри, санитари и др., в бюджетните предприятия към министъра на здравеопазването. Повишението ще бъде със задна дата от 1 януари 2007 г., предвиждат приетите от правителството изменения и допълнения в Постановление №168/2006 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности, информира МС.

Заплатите на служителите в държавната администрация вече ще се определят от качеството на работата им, предвижда друга промяна в постановлението. На ръководителите на административните структури ще се даде възможност да увеличават индивидуалните основни заплати на служителите текущо през годината.

Повишението ще бъде в рамките на средствата за заплати и до максималния размер на основната заплата, която е определена за съответната длъжност. Този механизъм ще се прилага за служителите, чиято оценка при последната годишна атестация е не по-ниска от 3, което означава, че “изпълнението отговаря на изискванията”.

Източник за увеличаване на индивидуалните основни месечни заплати могат да бъдат икономии от средства от заплати в резултат на ефективно намаляване на числеността на работещите.

Предстои с отделно постановление, в съответствие с политиката по доходите на правителството за 2007 г., от 1 юли с 10% да бъдат повишени заплатите на работещите в бюджетната сфера.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...