Увеличават заплатите на медицинските сестри и санитарите с 20%

309
До 20% ще бъдат увеличени заплатите на средния медицински персонал – медицински сестри, санитари и др., в бюджетните предприятия към министъра на здравеопазването. Повишението ще бъде със задна дата от 1 януари 2007 г., предвиждат приетите от правителството изменения и допълнения в Постановление №168/2006 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности, информира МС.

Заплатите на служителите в държавната администрация вече ще се определят от качеството на работата им, предвижда друга промяна в постановлението. На ръководителите на административните структури ще се даде възможност да увеличават индивидуалните основни заплати на служителите текущо през годината.

Повишението ще бъде в рамките на средствата за заплати и до максималния размер на основната заплата, която е определена за съответната длъжност. Този механизъм ще се прилага за служителите, чиято оценка при последната годишна атестация е не по-ниска от 3, което означава, че “изпълнението отговаря на изискванията”.

Източник за увеличаване на индивидуалните основни месечни заплати могат да бъдат икономии от средства от заплати в резултат на ефективно намаляване на числеността на работещите.

Предстои с отделно постановление, в съответствие с политиката по доходите на правителството за 2007 г., от 1 юли с 10% да бъдат повишени заплатите на работещите в бюджетната сфера.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg