Уволниха ръководителя на дирекция „Защита на потребителите" в МИЕ

547
Уволниха ръководителя на дирекция „Защита на потребителите

Емил Алексиев, директор на дирекция „Защита на потребителите", е освободен от длъжността си по становище на Дисциплинарния съвет към Министерство на икономиката и енергетиката, с което министърът на икономиката и енергетиката се е съобразил, съобщават от ведомството.

Дисциплинарният съвет е счел, че има достатъчно данни за нарушения на служебни задължения и виновно поведение за налагане на дисциплинарно наказание „Уволнение", с оглед на което му е прекратено служебното правоотношение от 5 февруари 2008 г. Освобождаването е въз основа на чл. 90, ал. 1, т. 5 от Закона за държавния служител.

Проверката на Дисциплинарния съвет е по конкретен случай за участие на Емил Алексиев в заседание на Комитета за сътрудничество в областта на защита на потребителите в Брюксел, където е направил негативни изказвания за дейността на Комисията за защита на потребителите.

„Коментарите по отношение на КЗП представляват критики към националния орган, отговарящ за прилагането на законодателството за защита на потребителите. Информацията за тези изказвания е създала основателни съмнения за безпристрастността на г-н Алексиев при изпълнение на служебните му задължения и за способностите му да разделя служебните от личните ангажименти, служебните от личните позиции", се казва в доклада на Дисциплинарния съвет.

В аргументите на Дисциплинарния съвет се посочва още: „Констатирани са съществени пропуски в работата на г-н Алексиев с Комисията за защита на потребителите – липсват изградени ефективни връзки на партньорство с КЗП, не се оказва помощ при реализирането на проектни инициативи, използва се назидателен тон и се създават съществени пречки при реализиране на инициативи, които не идват от страна на г-н Емил Алексиев, липсва конструктивен диалог".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg