Уволниха трима директори от системата на МТИТС

987
Уволниха трима директори от системата на МТИТС

Министърът на транспорта освободи трима изпълнителни директори от системата на ведомството. Това са Емануил Радев - директор на Ръководство на въздушното движение, Александър Станоев, който управлява "Транспортно строителство и възстановяване" и шефът на Национална компания "Железопътна инфраструктура" Антон Гинев, съобщиха от министерството.

Причината за освобождаването на директорите е лошото финансово състояние на управляваните от тях предприятия.

НК „Железопътна инфраструктура" ще бъде оглавена от Милчо Ламбрев. Професионалният опит на Милчо Ламбрев е преминал в БДЖ и НКЖИ. Притежава магистратура по „Транспортно строителство", ВВТУ „Тодор Каблешков" и магистратура по „Икономика на транспорта фирма". Владее руски език.

Новият генерален директор на „Ръководство на въздушното движение" е Георги Ангелов. Завършва Кировоградското летателно-щурманско училище в Украйна. Придобива степен магистър в Академията на гражданската авиация в Русия. От 1981 година до момента заема различни длъжности в ДП „Ръководство въздушно движение".

Валери Василев  ще е главен директор на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване" (ТСВ) и член на Управителния съвет. От 2006 година той е заместник главен директор на ТСВ. Преди това е бил главен инженер във фирма „Топинжинеринг" ООД, гр. Плевен. От 1990 до 2004 г. е заемал различни длъжности в НКЖИ и БДЖ. Завършил е ВТУ „Тодор Каблешков".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg