В администрацията вече ще се издигат по-бързо

302
В администрацията вече ще се издигат по-бързо

От 1 до 14 септември 2008 г. тече регистрацията на кандидатите за участие в Четвъртия централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация. Конкурсът ще се проведе от 29 септември до 3 октомври в тестови центрове в 5 града в страната – София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас, съобщиха от пресцентъра на МДААР.

Изискванията към кандидатите са да имат завършено висше образование със степен бакалавър или магистър или завършен колеж със степен професионален бакалавър. Няма изисквания за професионален стаж.

Всички, които успешно преминат конкурса, стават част от националната база данни, от която всяка администрация може да търси подходящи кандидати за назначаване на длъжността младши експерт. Използването на резултатите от класирането улеснява администрациите при обявяване на свободна позиция, тъй като няма да им се налага да провеждат конкурс, а могат да изберат няколко кандидати, отговарящи на техните изисквания, и да ги поканят на допълнително събеседване.

Акцент в тазгодишната кампания по набирането на младши експерти е възможността за работа в звената за управление на средствата от ЕС. 322 свободни работни места за младши експерти в тези звена очакват най-добрите кандидати, преминали успешно централизирания конкурс. Министър Василев обясни, че още първите дни след обявяването на резултатите за работа в Управляващия орган на Оперативната програма „Административен капацитет" към МДААР ще бъдат избрани двама от най-добрите участници в конкурса.

Това е една добра възможност за старт в кариерата на млади хора. Освен динамичната работна среда и възможност за натрупване на знания и опит в нова и важна за страната ни сфера, допълнителен стимул е и фактът, че служителите от тези звена получават двойно възнаграждение. Това означава за длъжността младши експерт месечно заплащане между 600 и 1000 лв. Министър Василев подчерта, че с промените в Закона за държавния служител, приети от Министерския съвет, се предоставя и възможност за по-бързо кариерно израстване на младите хора в администрацията.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...